Málnás orsótészta



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk. Beletesszük az orsótésztát, és éppen csak alig puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, visszatesszük a lábosba, és félretesszük hűlni.
2. A málna egyharmadát egy keverőtál fölé helyezett szűrőn át erősen kinyomjuk (1. kép), így lágy pürét kapunk.
3. A málnapürét a finomított cukorral egy kis serpenyőbe tesszük, és kis lángon 5 percig lassan főzzük, időnként megkevergetve (2. kép). Hozzákeverjük a citromlét (3. kép); a mártást felhasználásig félretesszük.
4. A megmaradt málnát alaposan összekeverjük az orsótésztával, majd egy tálalóedénybe tesszük.
5. A mandulát egy sütőlemezen szétterítve grillsütőben aranybarnára pirítjuk. Félretesszük hűlni.
6. A málnalikőrt a félretett málnamártáshoz adjuk, és simára keverjük. Ráöntjük az orsótésztára, a tetejét megszórjuk a pirított mandulával, s már tálalhatjuk is.
![]() |
![]() |
![]() |