Narancsos hó citromöntettel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos hó citromöntettel
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl narancslé
3 dl tejszín
3 teáskanál zselatin
2 és fél dl meleg tej
½ csésze kristálycukor
3 db tojás
A citromöntethez:
1 és ⅓ dl narancslé
dl citromlé
6 dkg puha vaj
¼ csésze kristálycukor
1 db tojás
2 teáskanál étkezési keményítő
vagy
2 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a forró tejjel. Lábosba öntjük, és állandóan kevergetve, lassú tűzön felforraljuk.

2. Beletesszük a megpuhított zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad.

3. Nagy tálba öntjük, és jeges vízbe állítva tovább kevergetjük, amíg a krém kihűl. Belekeverjük a narancslevet. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd mindkettőt a narancsos krémbe forgatjuk, és egyenletesen elkeverjük.

4. Üvegedénybe öntjük, és behűtjük. Narancslikőrben pácolt, meghámozott narancsszeletekkel díszítjük. Citromöntettel kínáljuk.

5. A citromöntethez az összes hozzávalót lábosba tesszük, és habverővel, lassú tűzön addig kevergetjük, amíg felforr és besűrűsödik. A tűzről levéve jeges vízbe állítjuk, és addig keverjük, amíg kihűl. Ha az öntet túl sűrű, kevés tejszínnel hígítjuk.

Narancsos hó citromöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Narancsos hó citromöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
lexikon