Fehérrépa- pogácsa

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehérrépa- pogácsa
Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db főtt fehérrépa
vagy
4 db főtt pasztinák
1 késhegynyi sütőpor
4 evőkanál liszt
1 db tojás
1 csipet szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Az áttört fehérrépát összedolgozzuk a liszttel és a felvert tojással. Borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük.

2. A masszából lisztes kézzel pogácsákat készítünk, és megforrósított vajon mindkét oldalon ropogósra sütjük. Nedvszívó papíron lecsepegtetjük.

3. Pl. szilvás marhasülthöz tálaljuk.

Sütésnél a fehérrépát ne keverjük össze vajjal vagy tejjel, különben sütés közben szétesik.
Fehérrépa- pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Fehérrépa- pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
bevásárlólista