Fésűkagylós-szezámos burgonyatekercsek

| Kagylós sushitekercs receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fésűkagylós-szezámos burgonyatekercsek
Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb hámozott, negyedekre vágott burgonya
8 nagyobb fésűkagyló
2 evőkanál fehér, pirított szezámmag
2 evőkanál japán majonéz
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
6 lap nori-lap
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben 20-30 perc alatt puhára főzzük. A vajjal áttörjük, sóval és borssal ízesítjük. 30 percre hűtőbe tesszük, míg jól megszilárdul.

2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a kagylók fehér húsának mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. A kagylókat 3-3 korongra szeljük, megsózzuk.

3. Egy algalapot a bambuszgyékényre fektetünk, sima oldalával lefelé, úgy, hogy a hosszabb széle legyen felénk. Az algalap alsó egyharmadán szétterítjük a burgonyapüré egyhatodát. Megkenjük 1 teáskanál majonézzel, és megszórjuk 1 teáskanál szezámmaggal. Rátesszük a kagylószeletek egyhatodát.

4. Megfogjuk a bambuszgyékény felénk eső szélét. Elkezdjük lassan feltekerni úgy, hogy az algalap megtartsa a tölteléket. Egyenletes, gyenge nyomást alkalmazunk, a gyékényt mindig elemelve az útból, ahogy haladunk.

5. A tekercset vágódeszkára tesszük a lezárással lefelé, és nagyon éles, benedvesített késsel 4 egyforma darabra vágjuk. Elkészítjük a többi tekercset is.

Fésűkagylós-szezámos burgonyatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1455 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Fésűkagylós-szezámos burgonyatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
most van szezonja