Paprikába göngyölt garnélatekercs

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikába göngyölt garnélatekercs
Eszközök: hűtőszekrény, kés, sütő, tepsi
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb főtt, tisztított garnélarák
1 kisebb érett, hámozott avokádó
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikát tepsire tesszük, és körülbelül 30 percig sütjük, amíg a héja feketedni és hólyagosodni kezd. Nejlonzacskóba téve hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, az ereket, magokat eltávolítjuk.

2. A fél paprikákat vágódeszkára fektetjük, mindegyiknek az egyik felére avokádószeleteket halmozunk. Ráteszünk 2 garnélát, sok sóval és borssal ízesítjük. A fél paprikákat szorosan feltekerjük, egyenként frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

3. Óvatosan kibontjuk a fóliából a paprikákat, a végeiket egyenesre vágjuk. A tekercset nagyon éles, benedvesített késsel 3 szeletre vágjuk. A szeleteket vágott oldalukra fektetve elrendezzük egy tányéron.

Paprikába göngyölt garnélatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Paprikába göngyölt garnélatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
könyvek