Párolt ráktekercsek zöldcitromos mártással



Elkészítés:
1. A mártás hozzávalóit kis tálba tesszük, és összekeverjük.
2. Az apró rákot az apróra vágott korianderrel, a kaffircitrom levéllel, a zöldcitromlével, a chiliszósszal, a halszósszal és a mirinnel együtt aprítóba vagy konyhai robotgépbe tesszük. Sima pürévé dolgozzuk, és gyorsan belekeverjük a tojásfehérjét is.
3. Egy algalapot a bambuszgyékényre fektetünk, sima oldalával lefelé úgy, hogy a hosszabb széle legyen felénk. A rákmassza egynegyedét elsimítjuk az algalapon, úgy, hogy a tőlünk távolabb eső hosszú oldal szélén egy 1 cm-es csík szabadon maradjon.
4. Megfogjuk a bambuszgyékény felénk eső szélét. Elkezdjük lassan feltekerni úgy, hogy az algalap megtartsa a tölteléket. Egyenletes, gyenge nyomást alkalmazunk, a gyékényt mindig elemelve az útból, majd lezárjuk a tekercset. Elkészítjük a másik 3 tekercset is. 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.
5. A tekercseket vágódeszkára tesszük, a lezárással lefelé. Nagyon éles, benedvesített késsel először félbevágjuk, majd a fél tekercseket további 3 egyenlő részre szeljük. Gőzölőedényben gőzöljük 5 percig. Tányérokra rendezzük, zöldcitromszeletekkel díszítjük, és a mártással tálaljuk.