Párolt ráktekercsek zöldcitromos mártással

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Párolt ráktekercsek zöldcitromos mártással
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konyhakész, nyers rák
4 db pirított nori-lap
1 evőkanál friss zöldcitromlé
2 teáskanál mirin
másfél evőkanál halszósz
2 teáskanál édes chiliszósz
1 nagy csíkokra vágott kaffircitromlevél
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
igény szerint szeletelt zöldcitrom
Zöldcitromos mártáshoz:
1 evőkanál friss zöldcitromlé
2 teáskanál mirin
4 evőkanál japán szójaszósz
4 evőkanál szaké

Elkészítés:

1. A mártás hozzávalóit kis tálba tesszük, és összekeverjük.

2. Az apró rákot az apróra vágott korianderrel, a kaffircitrom levéllel, a zöldcitromlével, a chiliszósszal, a halszósszal és a mirinnel együtt aprítóba vagy konyhai robotgépbe tesszük. Sima pürévé dolgozzuk, és gyorsan belekeverjük a tojásfehérjét is.

3. Egy algalapot a bambuszgyékényre fektetünk, sima oldalával lefelé úgy, hogy a hosszabb széle legyen felénk. A rákmassza egynegyedét elsimítjuk az algalapon, úgy, hogy a tőlünk távolabb eső hosszú oldal szélén egy 1 cm-es csík szabadon maradjon.

4. Megfogjuk a bambuszgyékény felénk eső szélét. Elkezdjük lassan feltekerni úgy, hogy az algalap megtartsa a tölteléket. Egyenletes, gyenge nyomást alkalmazunk, a gyékényt mindig elemelve az útból, majd lezárjuk a tekercset. Elkészítjük a másik 3 tekercset is. 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

5. A tekercseket vágódeszkára tesszük, a lezárással lefelé. Nagyon éles, benedvesített késsel először félbevágjuk, majd a fél tekercseket további 3 egyenlő részre szeljük. Gőzölőedényben gőzöljük 5 percig. Tányérokra rendezzük, zöldcitromszeletekkel díszítjük, és a mártással tálaljuk.

Párolt ráktekercsek zöldcitromos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Párolt ráktekercsek zöldcitromos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
bevásárlólista