Tonhalas-soba tésztás tekercsek

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalas-soba tésztás tekercsek
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db pirított nori-lap
10 dkg soba
12 dkg tonhalfilé
vagy
12 dkg sashimi-minőségű tonhal
½ db hámozott, kimagozott kígyóuborka
1 evőkanál apróra vágott, savanyított gyömbér
½ evőkanál rizsborecet
1 evőkanál világos szójaszósz
1 db zöld, vékonyra szeletelt újhagyma
1 evőkanál étolaj
igény szerint savanyított gyömbér
igény szerint japán szójaszósz
igény szerint wasabikrém

Elkészítés:

1. Ha sashimi-minőségű tonhalat használunk, csíkokra vágjuk. Ha filét, akkor a tonhalszeletet olajban mindkét oldalán 30-60 másodpercig sütjük, míg kérget kap, de belül nyers marad. Hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.

2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, majd folyó hideg víz alatt leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük. Óvatosan összekeverjük az újhagymával, a szójaszósszal, a rizsborecettel, csipetnyi wasabival és a savanyított gyömbérrel.

3. Egy algalapot a bambuszgyékényre fektetünk, sima oldalával lefelé, úgy, hogy a hosszabb széle legyen felénk. A tésztás keverék hatodát az algalap alsó harmadára terítjük. A tészta közepére csíkban vékony csíkokra vágott uborkát és tonhalcsíkot fektetünk.

4. Megfogjuk a bambuszgyékény felénk eső szélét. Lassan feltekerjük úgy, hogy az algalap megtartsa a tölteléket. Egyenletes, gyenge nyomást alkalmazunk, a gyékényt mindig elemelve az útból, ahogy haladunk.

5. A tekercset vágódeszkára tesszük, a lezárással lefelé. Nagyon éles, benedvesített késsel 4 egyenlő darabra vágjuk. A többi tekercset is elkészítjük. Szójaszósszal, savanyított gyömbérrel és még egy kis wasabival tálaljuk.

Tonhalas-soba tésztás tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1397 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Tonhalas-soba tésztás tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
hírlevél