Lazacos-spenótos tekercsek wasabival

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lazacos-spenótos tekercsek wasabival
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db pirított nori-lap
1 maréknyi bébispenót
12 dkg lebőrözött lazacfilé
vagy
12 dkg sashimi-minőségű lazac
6 db nori-lap
1 evőkanál étolaj
1 db apróra vágott újhagyma
2 nagyobb hámozott, negyedelt burgonya
ízlés szerint wasabikrém
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát egy lábos sós vízben 20-30 perc alatt puhára főzzük. Pürésítjük, összekeverjük a hagymával és ízlés szerinti mennyiségű wasabikrémmel. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre, vagy amíg jól megszilárdul.

2. Ha sashimi-minőségű lazacot használunk, csíkokra vágjuk. Ha filét használunk, először csipesszel ki kell szedni a szálkákat. Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a lazacfilé mindkét oldalát közepes lángon 4-4 percig sütjük, míg teljesen átsül. Hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.

3. Egy algalapot magunk elé teszünk a bambuszgyékényre, hogy a hosszabb széle legyen felénk. A burgonyapüré egyhatodát az algalap alsó harmadára kenjünk. A spenótlevél egyhatodát elrendezzük a tetején, majd a lazaccsíkokat is rátesszük.

4. Megfogjuk a bambuszgyékény felénk eső szélét. Elkezdjük lassan feltekerni úgy, hogy az algalap megtartsa a tölteléket. Egyenletes, gyenge nyomást alkalmazunk, a gyékényt mindig elemelve az útból, ahogy haladunk. A töltelék nélkül hagyott algasávot a tekercsre nyomkodjuk, hogy lezárja.

5. A tekercset vágódeszkára tesszük, a lezárással lefelé. Nagyon éles, benedvesített késsel 4 egyforma darabra vágjuk. Elkészítjük a többi tekercset is.

Lazacos-spenótos tekercsek wasabival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Lazacos-spenótos tekercsek wasabival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
facebook