Töltött zöldségek

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött zöldségek
Adag: 1-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ csésze főtt kagylótészta
25 dkg konzerv bab
1 db tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej finomra vágott, közepes méretű hagyma
dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 dkg vaj
2 evőkanál búzacsíra
¼ teáskanál szárított bazsalikom
¼ teáskanál
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A paprikák tetejét levágjuk, a magházat és a magokat kivesszük, majd 1 percre forró vízbe dobjuk. Hideg vízzel átöblítjük, megszárítjuk.

2. Kis lábosban felmelegítjük a vajat, és üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát. Bazsalikommal meghintjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, a tojást, a búzacsírát, sót és borsot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a leszűrt babot (lehetőleg vegyes: fehér-, tarka- és vesebabból készítsük) és a főtt kagylótésztát. A paprikákat tepsibe fektetjük, és belekanalazzuk a tésztás-babos tölteléket. Reszelt sajttal meghintjük, és közepes hőmérsékletű sütőben (180 °C) 15-20 percig sütjük.

Cukkinit, padlizsánt, sőt paradicsomot is tölthetünk ugyanígy - a padlizsánt és a paradicsomot viszont nem kell előfőzni.
Töltött zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Töltött zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
cikkek