Nyúlpástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Nyúlpástétom
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet lebőrözött, szeletelt szalonna
50 dkg húsos szalonna
2 db kicsontozott nyúlgerinc
4 db kicsontozott nyúlcomb
2 db nyúlmáj
vagy
2 db csirkemáj
6 cl konyak
1 db hagyma
13 dkg apróra vágott gomba
2 evőkanál tejszín
1 és ⅓ dl száraz fehérbor
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyúlhúst ledaráljuk, és néhány órára 6-7 cl konyakba pácoljuk. A májat, a húsos szalonnát és a hagymát apróra vágjuk, a hagymát 1 evőkanál vajon megpároljuk.

2. A babérlevél és a szalonnaszeletek kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk. Egy tűzálló cserépedényt kibélelünk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek a peremen is túlnyúljanak, majd ráhalmozzuk a húsmasszát.

3. Tetejét babérlevéllel díszítjük, a szalonnaszeleteket visszahajtjuk a töltelékre. A cserépedényt vízzel félig töltött tepsibe helyezve, közepes hőfokon ( 180 °C) 75 percen át sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű nyomán kifolyó pecsenyelé teljesen átlátszó. Kihűtve, salátával tálaljuk.

A nyúlpástétomot fűszeres pirítóssal is tálalhatjuk. A baguetteszeleteket fokhagymával bedörzsöljük, olívaolajjal megkenjük, és friss vagy szárított fűszerekkel meghintjük. Sütőlemezre tesszük, és közepes hőfokú sütőben ropogósra pirítjuk.
Nyúlpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Nyúlpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
most van szezonja