Ausztrál húspástétom

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ausztrál húspástétom
Adag: 4 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 fej finomra vágott hagyma
1 db tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

l. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és akkora korongokat vágunk ki belőle, amellyel kibélelhetünk 4 db 10 cm átmérőjű pástétomformát.

2. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a marhahúst, és megpirítjuk. Liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk. Hozzáadunk 2 evőkanál vizet, sózzuk, borsozzuk, Worcestershire-mártással ízesítjük, és felforraljuk.

3. A tölteléket a tésztára halmozzuk. A maradék tésztából 4 korongot vágunk, amellyel befedjük a megtöltött pástétomformákat. A tészta széleit összenyomjuk. Tetejét több helyütt megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozhasson. Megkenjük a felvert tojással, és sütőlemezre helyezve, közepesen forró sütőben (210 °C, gázsütőnél 190 °C) 20 percig sütjük.

4. Paradicsommártással tálaljuk. Ha ennél laktatóbb fogást szeretnénk, kínálhatunk hozzá párolt zöldborsót is.

Paradicsommártás

Kép nélkül
1 dkg
4 dkg zsír
5 dkg liszt

A mártáshoz világos rántást készítünk, feleresztjük kevés vízzel felhígított paradicsompürével, sóval és cukorral ízesítjük, simára keverjük és időnként megkeverve jól kiforraljuk.

Ausztrál húspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Ausztrál húspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
lexikon