Olasz rakott pulyka

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz rakott pulyka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg főtt, kockára vágott pulykahús
25 dkg tagliatelle
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 kisebb csíkokra vágott piros húsú paprika
1 kisebb csíkokra vágott zöld húsú paprika
A mártáshoz:
6 dkg vaj
2 evőkanál száraz sherry
2 és fél dl kávétejszín
1 kis fej reszelt hagyma
8 dkg liszt
13 dkg szeletelt csiperkegomba
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.

2. A megforrósított vaj felén puhára pároljuk a gombát, majd hozzáadjuk a többi vajat és a hagymát is, és 1 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, és 1 percig pirítjuk. Felengedjük a kávétejszínnel és a húslevessel, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Sherryvel, sóval, borssal ízesítjük, és 1-2 percig főzzük.

3. A paprikacsíkokat forró vízben 1 percig előfőzzük, lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük. A mártás egy részét a tésztához keverjük, a másik felébe belekeverjük a főtt pulykahúst, és a húsos szószt is a tálba öntjük. Tetejét reszelt sajttal meghintjük, és közepes hőmérsékletű (180 °C) sütőben 15 percig sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.

Pulykahús helyett használhatunk hideg főtt csirkét, áttört tonhalat vagy főtt, füstölt tőkehalat.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Olasz rakott pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1535 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Olasz rakott pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
google+