Ratatouille
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A padlizsánt szeletekre vágjuk és besózzuk. 1 órát állni hagyjuk, majd leöblítjük és szárazra töröljük.
2. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a padlizsánt, a felszeletelt cukkinit, a hagymát, a paprikát, és néhány percig együtt pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, fokhagymát, petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Lefedjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Túlfőzni nem szabad!
4. A ratatouille-t kagylótésztával, rizzsel vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.
A padlizsánt azért kell besózva állni hagyni, hogy keserű leve kioldódjon. Hideg vízben leöblítjük, sütés előtt szárazra töröljük.