Ratatouille

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Ratatouille
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db padlizsán
50 dkg szeletelt cukkini
50 dkg apróra vágott paradicsom
2 fej szeletelt hagyma
1 db szeletelt piros húsú paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A padlizsánt szeletekre vágjuk és besózzuk. 1 órát állni hagyjuk, majd leöblítjük és szárazra töröljük.

2. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a padlizsánt, a felszeletelt cukkinit, a hagymát, a paprikát, és néhány percig együtt pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, fokhagymát, petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Túlfőzni nem szabad!

4. A ratatouille-t kagylótésztával, rizzsel vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.

A padlizsánt azért kell besózva állni hagyni, hogy keserű leve kioldódjon. Hideg vízben leöblítjük, sütés előtt szárazra töröljük.
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1933 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
tippek, fortélyok