Panettone

| Panettone receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Panettone
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mazsola
4 evőkanál langyos víz
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 csipet
5 db tojás
20 dkg vaj
1 db citrom héja, reszelt
1 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben kevés liszttel elkeverjük, majd 30 percig kelesztjük.

A lisztet, a cukrot, meg a sót összekeverjük, kis mélyedést alakítunk ki benne. Az elkészült élesztőt és a tojást beletesszük, az egészet egyenletes tésztává gyúrjuk.

A vajat feldaraboljuk, a citromhéjat, a kandírozott gyümölcsöt, valamint a mazsolát hozzáadjuk, és alaposan eldolgozzuk. A tésztát golyó alakúvá formázzuk, letakarjuk, meleg, huzatmentes helyen nyolc órán át kelesztjük. Ezután hosszúkás hengerré formázzuk, és alaposan kizsírozott kuglófsütő formába tesszük, és a tésztát további két órán át kelesztjük.

Felhasználáskor a sütőt 220 c-fokra előmelegítjük. A tészta tetejét kereszt irányban bevagdossuk, és a süteményt az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Azonnal kiborítjuk, és sütőrácsra tesszük kihűlni. Felvágás előtt legalább 12 órát pihentetjük.

A panettone, szó szerint a nagy kenyér, eredetileg egyszerű édes kenyér volt, Lombardiára jellemző ma is. Milánóból ered - ahol előszeretettel töltik meg fagylalttal. Karácsonykor azonban ünnepi változata egész Olaszországban az asztalra kerül. Ilyenkor több mint 30 millió kilót anak el belőle a cukrászok.
A panettonét nem villával eszik, nem is morzsolják szét, hanem falatnyi darabokat tépkednek ki belőle. Legjobban a hideg, gyöngyöző spumante brut pezsgő illik hozzá.
Panettone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Panettone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook