Hagymás-chilis bab
Chili con carne



Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a kés lapja alatt megnyomjuk és szintén apróra vágjuk.
Edényben olívaolajat hevítünk, majd a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, vele együtt barna cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
Kis idő elteltével lehúzzuk az edényt a tűzről és a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, majd azonnal felöntjük paradicsomlével. Ezután beleteszünk kurkumát, a szétnyomott borókabogyót, az őrölt chilipaprikát és hagyjuk egyet-kettőt rottyanni.
Ezután beletesszük a darált húst, aprólékosan szétnyomkodjuk a fakanállal, ha nem szeretjük a nagy összeállt húsdarabokat és hagyjuk kifehéredni.
Jöhet a vörösbab (ne öntsük ki a levét) valamint a kukorica. (A kukoricáról öntsük le majdnem az összes levet.) Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A vörösbab és paradicsomlé levével öntsük fel úgy, hogy éppen ellepje az ételt a szaft. Ezután fedő alatt főzzük az ételt, amíg a darált hús elkészül, majd adjunk hozzá a 1 teáskanál tejfölt és jól keverjük el.
A végén vékonyra szeletelt fehér hagymával megszórjuk és körülbelül 5-6 perc alatt most már fedő nélkül elkészül az étel.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, úgy finomabb.
Durvára reszelt füstölt edami sajttal, kis tejföllel, koriander levéllel díszítve, friss pirított bagettel kínáljuk.