Citromos tortlett

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromos tortlett
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A citromos töltelékhez:
3 db finomra reszelt, héja citrom
6 cl citromlé
13 dkg vaj
1 csésze kristálycukor
4 db tojás
A tésztához:
1 és ¼ csésze liszt
1 evőkanál citromlé
13 dkg vaj
1 db tojás

Elkészítés:

1. A lisztet és a cukrot tálba szitáljuk, majd a vajjal jól összemorzsoljuk.

2. A tojássárgát kikeverjük a citromlével, és a morzsalékos tésztához adjuk. Összekeverjük, és sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, fóliával letakarjuk, és 30 percre behűtjük.

3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és akkora korongokra vágjuk, amelyekkel be tudjuk borítani a kis tortlettformákat. Közepes hőmérsékletű sütőben (180 °C) 12-I5 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát a formákból kivéve hűlni hagyjuk. Citromos töltelékkel töltjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

4. A citromos töltelékhez a vajat gőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a citromhéjat és a -levet. Gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a kissé felvert tojásokat, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg a massza bevonja a fakanál hátát (kb. 5 perc). Leszűrjük, forró, kifőzött befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha kihűlt, a felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.

A citromos töltelék helyett tehetünk a tésztaformákba egy réteg marcipánt, kevés lekvárral megkenve.
Citromos tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Citromos tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
recepttár