Francia almatorta

Almáspite

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Francia almatorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szeletelt, hámozott rétesalma
38 dkg mélyhűtött leveles tészta
½ csésze sárgabaracklekvár
1 evőkanál víz
vagy
1 evőkanál fehérbor

Elkészítés:

1. A szoba-hőmérsékletűre felengedett tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy lapos, 28 cm-es gyümölcstortaformát. Beborítjuk az almaszeletekkel, melyeket egymást szorosan átfedve helyezünk a tésztára.

2. A lekvárt a borral együtt felmelegítjük, és az almára kenjük. Forró sütőben(200 °C) 25-30 percig sütjük, közben időnként megkenjük a maradék híg lekvárral. A sütést követően forró grillsütőbe tesszük, hogy a teteje is szép fényes mázas legyen. Melegen tálaljuk.

Francia almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Francia almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
szótár