Méztorta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Méztorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ csésze méz
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt kardamomi
1 teáskanál frissen őrölt fahéj
¾ csésze barna cukor
½ csésze napraforgóolaj
3 db tojás
2 csésze liszt
A citromos mázhoz:
1 teáskanál vaj
1 csésze porcukor
igény szerint citromlé
Díszítéshez:
igény szerint cukrozott, szeletelt gyömbér

Elkészítés:

1. A lisztet a szódabikarbónával és az őrölt fűszerekkel nagy tálba szitáljuk, beletesszük az összes többi hozzávalót, és robotgéppel 5 percig keverjük.

2. A tésztát kivajazott, 20 cm-es tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékletű (180 °C) sütőben, kb. 50 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, bevonjuk a citrommázzal, és a felszeletelt, kandírozott gyömbérrel díszítjük.

3. A citrommázhoz a megszitált porcukrot kis lábosban a kókuszvajjal és a citromlével addig keverjük, amíg kissé besűrűsödik. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a kókuszvaj teljesen megolvad. A torta tetejére öntjük úgy, hogy egy kevés az oldalára is folyjon.

Méztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Méztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
szólj hozzá, értékelj