Spagetti a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zsenge zöldborsó
40 dkg főtt rák
25 dkg spagetti
25 dkg szeletelt cukkini
4 evőkanál vaj
2 db karikára vágott sárgarépa
1 fej karikára vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 kis fej rózsáira bontott karfiol
1 teáskanál citromlé
½ teáskanál fűszerpaprika
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
4 db főtt rák

Elkészítés:

1. Egy fazékban kevés sóval vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, 1 evőkanál olívaolajat, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, közéje keverjük a maradék olajat, befedjük és melegen tartjuk.

2. A húslevest és a citromlét felforraljuk. Beletesszük a karfiolt és a sárgarépát, és 3-4 percig főzzük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük (1. kép). Most a zöldborsót főzzük 1-2 percig a serpenyőben. Félretesszük a többi zöldséghez.

3. A vaj felét felolvasztjuk egy serpenyőben, a hagymát, a cukkinit 3 percig pároljuk (2. kép), ezután a serpenyőbe tesszük a fokhagymát és a rákokat, tovább főzzük 2-3 percig, amíg jól átforrósodik. Hozzákeverjük a félretett zöldségeket (3. kép), sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadva a maradék vajat, ismét átmelegítjük a keveréket.

4. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük. Ráöntjük a mártást, és hozzáadjuk a petrezselymet. Jól átkeverjük, megszórjuk parmezánnal és fűszerpaprikával, a héjas rákokkal díszítve tálaljuk.

Spagetti a tenger gyümölcseivel Spagetti a tenger gyümölcseivel Spagetti a tenger gyümölcseivel

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1397 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
most van szezonja