Masnitészta a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Masnitészta a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db héj nélküli fésűskagyló
12 db nyers garnélarák
12 db nyers tigrisrák
50 dkg masnitészta
1 db citrom leve és héja, reszelt
4 evőkanál vaj
1 ⅔ dl fehérbor
1 evőkanál piros bors
1 ⅔ dl rózsasziromecet
1 evőkanál olívaolaj
1 ⅔ dl tejszín
vagy
1 ⅔ dl krémsajt
1 csipet szárított sáfrány
vagy
néhány szál friss sáfrány
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az összes rákot kivesszük a héjából, megtisztítjuk az erektől. Az aranyos fejű halat vékonyan felszeleteljük (1. kép). Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a halat, a fésűkagylót és a rákokat, 1-2 percig pároljuk (2. kép).

2. Megszórjuk fekete borssal, hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját. Nagyon óvatosan a lébe (nem a halakra) tesszük a sáfrányt is.

3. A tenger gyümölcseit kiemeljük a serpenyőből, félretesszük, és melegen tartjuk. A főzőlét megtartjuk.

4. A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a zöldséglevest (3. kép). Felforraljuk, és befőzzük az egyharmadára. Hozzáadjuk az ecetet, és még 4 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

5. Egy lábosban sós vizet forralunk, beletesszük a tésztát és az olívaolajat. Addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet. Leszűrjük, egy előmelegített tálra tesszük, s a tetején elrendezzük a tenger gyümölcseit.

6. A serpenyőbe tesszük a bort, a fekete borsot, a sárgarépát, és a mártást 6 percig forraljuk. Beletesszük a tejszínt vagy a krémsajtot, és még 2 percig főzzük. A mártást ráöntjük a tenger gyümölcseire és a tésztára. Azonnal tálaljuk.

Masnitészta a tenger gyümölcseivel Masnitészta a tenger gyümölcseivel Masnitészta a tenger gyümölcseivel
A rózsasziromecethez: 8 egészséges rózsaszál szirmait beletesszük 1,5 dl fehérborecetbe és 48 órán áll benne hagyjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Masnitészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Masnitészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook