Lasagne a tenger gyümölcseivel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg főtt lasagne
45 dkg lebőrözött, apróra vágott füstölt tőkehalfilé
12 dkg rákhús
12 dkg lebőrözött, szeletelt nyelvhal
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A mártáshoz:
20 dkg reszelt mozzarella sajt
4 evőkanál vaj
10 dkg liszt
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 evőkanál méz
3 dl tej

Elkészítés:

1. A bőre nélküli tőkehaldarabkákat, a nyelvhalszeleteket és a rákokat egy nagy tálba tesszük, ízlés szerint fekete borsot szórunk rá, továbbá meghintjük egy kevés citromlével (1. kép). Félretesszük, és elkezdjük a mártás készítését.

2. A serpenyőben megolvasztjuk vajat. Beletesszük a póréhagymát, és 8 percig kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, és 1 percig keverve együtt pároljuk. Apránként hozzákeverünk a tejből annyit, hogy sűrű mártást kapjunk.

3. A mártásba keverjük a mézet (2. kép), a mozzarellát és 3 percet még tovább főzzük. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről és belevegyítjük a halakat és rákokat (3. kép).

4. Egy tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a tésztalapokat és a halas mártást. A tetejére halas mártás kerüljön. Alaposan megszórjuk parmezán sajttal és 170 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amint elkészült, azonnal tálaljuk.

Lasagne a tenger gyümölcseivel Lasagne a tenger gyümölcseivel Lasagne a tenger gyümölcseivel
Ha almabormártást készítünk, a póréhagymát finomra aprított gyöngyhagymával helyettesítjük, 3 dl almabort, 3 dl tejszínt teszünk hozzá tej helyett, a méz helyett pedig 1 teáskanál mustárt.Ha toszkán mártást akarunk, 1 finomra vágott édesköménygumót teszünk póréhagyma helyett, és elhagyjuk a mézet.
Lasagne a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Lasagne a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook