Makaróni és tengeri rákok sütve

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Makaróni és tengeri rákok sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított, főtt rák
45 dkg rövid makaróni
1 evőkanál olívaolaj
2 nagy vékonyra szeletelt paradicsom
1 teáskanál szárított oregánó
2 kicsi vékonyra szeletelt édeskömény
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
20 dkg szeletelt gomba
6 evőkanál vaj
1 csipet cayenni bors
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tál kikenéséhez:
kevés vaj
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. Egy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olajat, és éppen csak puhára főzzük, de maradjon még elég rugalmas (al dente). Leszűrjük, visszatesszük a lábosba, teszünk bele 2 evőkanál vajat, megrázogatjuk, és melegen tartjuk.

2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a megmaradt vajat. 3-4 percig pároljuk benne az édesköményt, majd hozzákeverve a gombát (1. kép), további 2 percig. Hozzáadjuk a rákokat, és a serpenyőt elvesszük a tűzhelyről.

3. A tésztát, a cayenni-borsot és a rákkeveréket a besamelmártásba tesszük, majd az egészet beleöntjük a tűzálló edénybe (2. kép). Megszórjuk parmezánnal, a szélén körben elrendezzük a paradicsomszeleteket (3. kép). A paradicsomszeleteket megkenjük olajjal, és rászórjuk az oreganót.

4. 170 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Makaróni és tengeri rákok sütve Makaróni és tengeri rákok sütve Makaróni és tengeri rákok sütve

Besamelmártás

Besamelmártás
2 evőkanál vaj
4-5 dkg liszt
3 dl meleg tej
2 evőkanál apróra vágott hagyma
5 szem durvára tört fehér bors
2 szál durvára vágott petrezselyemzöld
1 ág darabolt kakukkfű
ízlés szerint
csipet frissen reszelt szerecsendió

A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.

Makaróni és tengeri rákok sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Makaróni és tengeri rákok sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon