Sült almakarikák

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült almakarikák
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db hámozott, kimagozott golden alma
5 dkg porcukor
1 evőkanál olaj
2 és fél dl sör
6 db tojás
30 dkg liszt
kevés
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az almákat 2 cm vastag karikákra vágjuk. A calvadost 10 dkg cukorral egy kis tálban összekeverjük. Az almakarikákat beleforgatjuk, félretesszük.

2. A lisztet és az étkezési keményítőt kevés sóval nagy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és beleütünk 2 tojást és 4 tojássárgáját majd lassan beledolgozzuk. A sört fokozatosan hozzáöntjük, amíg a liszt mindet felveszi, és sima tésztát kapunk. Végül belekeverjük az olajat.

3. Fritőzt vagy mély serpenyőt egyharmadáig megtöltjük olajjal, és 170 °C-ra előmelegítjük. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a maradék cukrot, majd a sörtésztába keverjük.

4. Az almakarikákat lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd egyenként a tésztába mártjuk, és a forró olajban mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, megszórjuk porcukorral, és forrón tálaljuk.

Ezek a calvadosban és cukorban áztatott, majd sörtésztában kisütött almakarikák mindig kívánatos csemegék.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült almakarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3084 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Sült almakarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
könyvek