Almás habcsók málnatükrön

| Habcsókos sült alma receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy alma
2 db tojás
25 dkg friss málna
2 evőkanál porcukor
½ rúd vanília
másfél dkg apróra vágott mazsola
másfél dkg vaj
másfél dkg kimagozott, apróra vágott aszalt gyümölcs
¼ db citrom héja, reszelt
ízlés szerint citromlé
A díszítéshez:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Nagyobb edényben 15 dkg cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat 3 dl vízzel, kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd visszavesszük a hőt.

2. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd a szirupba helyezzük, lefedjük, és 10 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a szirupból, hagyjuk kihűlni. A fél almákat, elegendő helyet hagyva közöttük, enyhén kivajazott tepsire helyezzük. A szirupot félretesszük.

3. Kisebb edényben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a felaprított aszalt gyümölcsöket, és elegendő szirupot is adunk hozzá. Kis lángon 4 percig melegítjük.

4. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A habcsókhoz a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. 5 dkg cukrot két teáskanálnyi adagonként hozzáadunk, és fényes masszává keverjük, majd a maradék cukrot egyszerre belekeverjük.

5. A habból nyomózsákkal vagy kanállal alulról felfelé haladva spirált formázunk az almák köré, felül nyílást hagyva. Megszórjuk porcukorral, és a sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

6. A málnatükörhöz a málnát a porcukorral mixerben pürésítjük. Átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele, és citromlével ízesítjük. Az almás habcsókokat forrón vagy melegen a málnatükörre ültetve tálaljuk.

A habcsókok ropogós külseje csodálatosan krémes belsőt takar. Különleges alkalmakkor az almát brandyvel vagy rummal is flambírozhatjuk.
Aszalt gyümölcsök közül válasszuk a magozott, aprított aszalt datolyát, szilvát és sárgabarackot.
Almás habcsók málnatükrön
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Almás habcsók málnatükrön
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
cikkek