Gyors zabpelyhes tallérok



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a szódabikarbónával, sütőporral és a sóval elkeverjük, majd átszitáljuk.
2. A kétfajta cukrot a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a vaníliaaromát, valamint a tejet, az egészet krémesre keverjük. Az átszitált lisztes keveréket is beleforgatjuk, és alaposan eldolgozzuk a krémmel. Először a finomra reszelt narancshéjat, majd a zabpelyhet, végül a mazsolát is egyenletesen eloszlatjuk a tésztában.
3. A tészta feléből 5 cm távolságra egymástól evőkanálnyi tésztahalmokat helyezünk az egyik előkészített sütőlemezre (lásd a képen). A sütőben 10-12 percig sütjük, ez idő alatt a tallérok szépen megbarnulnak. A kisült kekszeket azonnal, forrón leemeljük a sütőlemezről, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel.
![]() |