Csokoládé-gesztenye pástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládé-gesztenye pástétom
Adag: 1 sütőforma (10-12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg puha vaj
1 csepp vaníliaaroma
másfél teáskanál rum
¼ teáskanál instant kávé
A díszítéshez:
igény szerint narancs

Elkészítés:

1. Egy téglalap alakú formát (8 x 17 x 8 cm) kivajazunk. A forma alját sütőpapírral kibéleljük, olajjal bekenjük.

2. A csokoládét tűzálló edényben, forró vízzel félig megtöltött fazékra állítva, állandóan kevergetve megolvasztjuk. A tálat levesszük a fazékról, és 5 percig hűlni hagyjuk. A porkávét 1 teáskanál forró vízben feloldjuk.

3. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, laza krémmé dolgozzuk. Belekeverjük a gesztenyemasszát, majd jó alaposan az olvasztott csokoládét, végül pedig a vaníliaaromát, a kávét és a rumot. A masszát az előkészített formában elterítjük, a tetejét kisimítjuk. Celofánnal vagy alufóliával lefedve 12 órára a hűtőbe tesszük.

4. A tálaláshoz a forma szélei mentén tortakéssel meglazítjuk a pástétomot, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Az étcsokoládéból, zöldséghámozóval, forgácsokat vágunk, és a pástétom tetejére szórjuk. A pástétomot felszeleteljük, és friss bogyós gyümölcscsel vagy hámozott narancsszeletekkel tálaljuk.

Ez a tartalmas pástétom karácsonykor tökéletes vendégváró meglepetés. A mélyhűtőben akár 3 hónapig is tárolható.
Cukrozatlan natúr gesztenyemasszát használjunk. Friss bogyós gyümölcsöt vagy narancsot válasszunk a díszítéshez.
Csokoládé-gesztenye pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
Csokoládé-gesztenye pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Téli ételek Téli ételek
(Vince Kiadó, 2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint a borscs, vagy laktató, szalonnás tanyasi húspástétom, esetleg elegáns bárányérmék feketeribizli-mártással, és utána... bővebben...
könyvek