Sáfrányos kagyló szélesmetélttel

| Fekete kagyló sáfrányos mártásban receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sáfrányos kagyló szélesmetélttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg fekete kagyló
vagy
1 csipet sáfrány
½ db citrom leve
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ⅔ dl fehérbor
2 evőkanál kukoricaliszt
3 dl tejszín
1 db tojás
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Folyó hideg víz alatt alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk a kagylókat. Azokat, amelyek erős ütögetésre nem csukódtak be, kidobjuk. A kagylókat a borral és a hagymával együtt egy lábosba tesszük. Befedjük és erős tűzön addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak.

2. Leszűrjük, a főzőlevet megtartjuk. A csukva maradt kagylókat kidobjuk. Néhány kagylót félreteszünk a díszítéshez, a többinek kikaparjuk a húsát a héjából.

3. A főzőlét egy lábosba szűrjük, felforraljuk, és befőzzük a felére. Félretesszük.

4. Egy serpenyőben meg olvasztjuk a vajat, 2 percig aranybarnára pirítjuk benne a fokhagymát. Belekeverjük a kukoricalisztet, és 1 percig kevergetjük. Apránként hozzáöntjük a főzőlét és a tejszínt (1. kép), majd beletesszük a sáfrányt (2. kép). Ízlés szerint fűszerezzük, 2-3 percig forraljuk, hogy a mártás besűrűsödjön.

5. Belekeverjük a tojássárgáját (3. kép), a citromlét és a kagylóhúst. A keveréket nem engedjük forrni.

6. Sós vizet forralunk, beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, és egy tálalóedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kagylós mártást, petrezselyemmel és a félretett kagylókkal díszítve tálaljuk.

Sáfrányos kagyló szélesmetélttel Sáfrányos kagyló szélesmetélttel Sáfrányos kagyló szélesmetélttel
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sáfrányos kagyló szélesmetélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1541 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Sáfrányos kagyló szélesmetélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
tippek, fortélyok