Vékonymetélt vénuszkagylókkal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Vékonymetélt vénuszkagylókkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv vénuszkagyló
vagy
40 dkg spagetti
vagy
40 dkg spagettini
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál oregánó
1 és ¼ dl fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
néhány friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olívaolaj felét, és éppen csak puhára főzzük, hogy még harapni lehessen. Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba, hozzáadva az olajat. A lábost befedjük, és melegen tartjuk.

2. A megmaradt olajat egy lábosban átforrósítjuk, üvegesre pároljuk a hagymát (1. kép), majd belekeverjük a fokhagymát, és 1 percig azt is pároljuk.

3. A konzervkagyló levének felét a borral együtt beleöntjük a lábosba (2. kép). 3 percig hagyjuk lassan gyöngyözve főni. A többi konzervlére nincsen szükségünk.

4. A kagylókat, az oregánót és a petrezselymet a lábosba tesszük, beleszórjuk a borsot és a reszelt szerecsendiót (3. kép). A hőfokot csökkentve addig főzzük, míg a mártás teljesen át nem melegszik.

5. A tésztát tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és azonnal tálaljuk.

Vékonymetélt vénuszkagylókkal Vékonymetélt vénuszkagylókkal Vékonymetélt vénuszkagylókkal
A világ szinte valamennyi tengerpartján található kagylóknak igen sokféle fajtája van. Ehhez az ételhez hagyományosan a nagyon kicsiket (3-6 cm-eseket) használták, Olaszországban "vongole" a nevük.
Vékonymetélt vénuszkagylókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Vékonymetélt vénuszkagylókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
twitter