Vékonymetélt vénuszkagylókkal



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olívaolaj felét, és éppen csak puhára főzzük, hogy még harapni lehessen. Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba, hozzáadva az olajat. A lábost befedjük, és melegen tartjuk.
2. A megmaradt olajat egy lábosban átforrósítjuk, üvegesre pároljuk a hagymát (1. kép), majd belekeverjük a fokhagymát, és 1 percig azt is pároljuk.
3. A konzervkagyló levének felét a borral együtt beleöntjük a lábosba (2. kép). 3 percig hagyjuk lassan gyöngyözve főni. A többi konzervlére nincsen szükségünk.
4. A kagylókat, az oregánót és a petrezselymet a lábosba tesszük, beleszórjuk a borsot és a reszelt szerecsendiót (3. kép). A hőfokot csökkentve addig főzzük, míg a mártás teljesen át nem melegszik.
5. A tésztát tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |