Alfredo tésztája

Fettucine all' Alfredo

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Alfredo tésztája
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ dl tejszín
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
néhány levél friss petrezselyem

Elkészítés:

1. A vajat és 1,6 dl-nyi tejszínt egy nagy serpenyőben összekeverünk és közepes hőfokon felforralunk. Majd csökkentve a hőfokot, körülbelül 1-1,5 percig gyöngyözve főzzük, vagy amíg kissé besűrűsödik (1. kép).

2. Eközben egy nagy lábosban kissé sós vizet forralunk. Beletesszük a fettuccinét, az olajat, és 2-3 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és ráöntjük a vajas, tejszínes mártást (2. kép).

3. A tésztát kis lángon tartva jól átkeverjük, hogy a mártás mindenütt bevonja.

4. A megmaradt tejszínt, a parmezán sajtot, a szerecsendiót hozzáadjuk a tésztakeverékhez (3. kép), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, s újfent jól átkeverjük, hogy mindenhová jusson a sajtból, és jól átmelegedjen.

5. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, friss petrezselyemlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk, külön parmezánt kínálva hozzá.

Alfredo tésztája Alfredo tésztája Alfredo tésztája
Ezt a klasszikus római ételt még kiegészíthetjük sonkacsíkokkal és friss zöldborsóval, ha a 4. lépésben hozzáadunk 20-30 dkg főtt zöldborsót és 20 dkg sonkacsíkot a parmezánnal együtt.
A tésztán lévő szósz Alfredo római éttermében vált halhatatlanná. A vaj, tejszín és parmezán sajt eme gazdag keverékét hagyományosan fettuccine tésztával szokás enni, méghozzá azon melegében, mihelyt a mártást a tésztához keverjük, máskülönben összeragadhat.
Alfredo tésztája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1328 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Alfredo tésztája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
most van szezonja