Makaróni csőben sütve



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk. Beletesszük a makarónit, az olívaolajat és 12 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, félretesszük, és melegen tartjuk.
2. A pecsenyelét egy tűzálló edényben felmelegítjük, majd félretesszük.
3. A tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a burgonyát, a hagymát (1, kép) a makarónit és a sajtot, jól megszórva sóval és borssal minden réteget (2. kép). A legvégén sajtréteggel fejezzük be (3. kép).
4. 200 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve, a tetejét grillsütőben óvatosan barnára pirítjuk.
5. Főfogásként közvetlenül a sütőtálból kínáljuk az ételt, ízlés szerint ropogós barna kenyérrel és vajjal. Zöldséges köretként is adhatjuk kedvenc főfogásunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |