Fokhagymás-spenótos szélesmetélt



Elkészítés:
1. A dióolajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és 1 percig pároljuk, amíg éppen megfonnyad.
2. Beletesszük a serpenyőbe a gombát (1. kép), jól megkeverjük, és kis lángon 5 percig pároljuk.
3. Közben egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk, beletesszük a szélesmetéltet és az olajat, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente). A tésztát gondosan leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.
4. A spenótot beletesszük a serpenyőbe (2. kép) és 1-2 percig átmelegítjük. Hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk kissé megolvadni. Hozzákeverjük a tejszínt, és időnként megkeverve hagyjuk gyöngyözve főni, amíg jól átmelegszik, de nem engedjük, hogy a keverék felforrjon.
5. A mártást a tésztára öntjük (3. kép), ízlés szerint fűszerezzük, és 2-3 percig állandóan keverve átmelegítjük.
6. A tésztát tálalóedénybe tesszük, meghintjük pisztáciával és az aprított bazsalikommal. A bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |