Halas ravioli

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Halas ravioli
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg frissen gyúrt tészta
45 dkg főtt gnocchi
45 dkg lebőrözött lepényhalfilé
45 dkg lebőrözött tőkehalfilé
15 dkg friss zsemlemorzsa
dl tejszín
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy keverőtálban kis lemezkékre szedjük a halat.

2. A felvert tojást egy tálban összekeverjük a főtt burgonyás gnocchival és a morzsával meg a tejszínnel (1. kép). Ügyeljünk rá, hogy jól összevegyüljenek Beletesszük a tálba a halat is, és ízlés szerint fűszerezzük.

3. A tésztát kissé belisztezett deszkán kinyújtjuk, és 7-8 cm-es köröket vágunk ki belőle (2. kép).

4. Mindegyik kör közepére egy kanálnyi haltölteléket helyezünk. A körök szélét kissé megnedvesítjük, és félbehajtva összenyomjuk (3. kép).

5. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a raviolit, és 15 percig főzzük.

6. A raviolikat szűrőkanállal átrakjuk egy nagy tálalóedénybe. Ráöntjük az olasz vörösboros mártást, megszórjuk a parmezán sajttal, és azonnal tálaljuk.

Halas ravioli Halas ravioli Halas ravioli
Könnyebb lebőrözni a halakat és finomabb is lesz, ha kevés fűszeres, sós, esetleg fehérboros vagy citromos vízben 10-15 perc alatt puhára pároljuk.

Burgonyagnocchi

Kép nélkül
75 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
igény szerint

1. A burgonyát héjában főzzük sós vízben kb. 25 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és hámozzuk meg forrón (1. kép).

2. Tegyük a burgonyát tálba, és még melegen törjük simára (2. kép), majd hagyjuk kihűlni, illetve pihenni (kb. 120 percig).

3. Tegyük meglisztezett gyúródeszkára, keverjük hozzá a tojásokat. Jól keverjük el, és adjunk hozzá még annyi lisztet (3. kép), amennyi ahhoz szükséges, hogy lágy, sima, de még kissé ragacsos masszát kapjunk.

4. Szakítsunk le egy darabot a tésztából és nyújtsuk 1 cm átmérőjű, hosszú hengerré (4. kép).

5. Vágjuk 2,5 cm hosszú darabokra. A gnocchi jellemző rovátkáit gnocchivágóval alakíthatjuk ki (5. kép).

6. Forraljunk nagy lábas sós vizet. A gnocchit adagonként kell kifőzni. Óvatosan merítsük az első adag gnocchit (20-24 darab)a forró vízbe. Néhány perc múlva feljönnek a víz felszínére. Hagyjuk körülbelül 1-2 percig még a vízben, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tegyük melegített tálra. Ismételjük addig, amíg az összes gnocchi megfő.

Alaptészta

Kép nélkül
4 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

1. Egy nyújtódeszkát kissé meglisztezünk. A lisztet egy csipetnyi sóval együtt halom formára szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, abba kerülnek a tojások és az olívaolaj.

2. Villával vagy ujjhegyünkkel fokozatosan mindezt összedolgozzuk, amíg az alkotórészek összeállnak, ezután 10-15 percig erőteljesen gyúrjuk.

3. A tésztát 25 percig pihentetjük, majd amennyire csak lehet, egyenletesen vékonyra nyújtjuk.

Olasz vörösborosmártás

Olasz vörösborosmártás
1.6 dl barnamártás
1.2 dl vörösbor
2 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál apróra vágott hagyma
1 szál friss kakukkfű

1. A barnamártást és a barna erőlevest összekeverjük és egy lábasban 10 percig gyöngyözve főzzük, majd leszűrjük.

2. A vörösbort, a vörösborecetet a fűszerekkel és a hagymával lassú tűzön főzzük és beforraljuk a háromnegyedére.

3. A leszűrt és a beforralt mártást összekeverjük és nagyon lassan további 20 percig főzzük. Ha szükséges ízesítjük ízlésünk szerint.

Halas ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2118 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Halas ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj