Karamellkrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellkrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csésze durvára tört kristálycukor
3 ¾ dl tej
4 db tojás
1 és ⅓ dl tejszín
néhány csepp vaníliaaroma

Elkészítés:

1. A finom kristálycukrot 1,3 dl vízben kis lábosban, lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Kevergetés nélkül aranybarnára pirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg), és azonnal levesszük a tűzről. Gyors mozdulattal a 6 előkészített, kivajazott formába öntjük, és megforgatjuk, hogy a karamell a tálak oldalát is bevonja.

2. A tejet és a tejszínt összeöntjük, és felmelegítjük. Hozzáadjuk a durvább cukrot, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Langyosra hűtjük. A felvert tojást vaníliaaromával elkeverjük, majd a tejes tejszínnel összedolgozzuk.

3. A tejszínes krémet a karamellel bélelt formákba öntjük, és meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 percig sütjük, majd a vízből kivéve hűlni hagyjuk.

4. A karamellkrémet egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a szélén éles késsel körbevágjuk, és tányérra borítjuk, vagy a formákban tálaljuk.

Karamellkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2129 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Karamellkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
lexikon