Pisztráng meleg burgonyasalátával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető drága
Pisztráng meleg burgonyasalátával
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szelet pisztrángfilé
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Körethez:
240 dkg újburgonya
1 evőkanál fehérborecet
8 evőkanál pirított, szeletelt mandula
100 dkg brokkoli
14 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg a burgonyát, vágjuk kétfelé, de ha nagy, negyedeljük.

2. Főzzük forrásban lévő, sós vízben 12 percig, és az utolsó 3 percben tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit is.

3. Melegítsük elő forróra a grillsütőt. Tegyük a pisztrángfilét a sütőlapra, kenjük meg egy kis olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Grillezzük 3-4 percig.

4. A burgonyát és a brokkolit alaposan csöpögtessük le, majd borítsuk tálba. Keverjük össze az olajat és az ecetet.

5. Öntsük a még forró zöldségre, tegyük bele a félbevágott paradicsomot és a szeletelt pirított mandulát is, kissé sózzuk, borsozzuk meg. Az egészet alaposan forgassuk össze, és a sült pisztránggal tálaljuk.

Nagyon jól illik a sült halakhoz a petrezselyemzöld mellett a rozmaring, a zsálya, a bazsalikom és a kakukkfű. Ezek közül az általunk legkedveltebbet adjuk a petrezselyem mellé fűszerezéskor.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pisztráng meleg burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1260 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Pisztráng meleg burgonyasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
most van szezonja