Skót omlós tészta
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 sütőforma
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk, majd cipót formálunk belőle.
2. A tésztát két, sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kerek formába nyomkodjuk. (kb. 1 cm vastag legyen a tészta). A szélét ujjal benyomkodva fodrozzuk, és éles késsel, jól látható vonalakkal 8 cikkre osztjuk. A felszínét villával megszurkáljuk.
3. Nem túl forró (l60 °C) sütőben 20 percig halványsárgára sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd az előre behúzott vonalak mentén szeletekre törjük vagy vágjuk.