Skót omlós tészta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Skót omlós tészta
Adag: 2 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vaj
2 és ¼ csésze liszt
½ csésze rizsliszt

Elkészítés:

1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk, majd cipót formálunk belőle.

2. A tésztát két, sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kerek formába nyomkodjuk. (kb. 1 cm vastag legyen a tészta). A szélét ujjal benyomkodva fodrozzuk, és éles késsel, jól látható vonalakkal 8 cikkre osztjuk. A felszínét villával megszurkáljuk.

3. Nem túl forró (l60 °C) sütőben 20 percig halványsárgára sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd az előre behúzott vonalak mentén szeletekre törjük vagy vágjuk.

Skót omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Skót omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
van itthon