Ausztrál házi kenyér
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 darab
Elkészítés:
1. A sütőporral elkevert lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk, majd a vajjal jól összemorzsoljuk. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vízzel elkevert tejet, majd késsel összedolgozzuk a tésztát, amíg a tál falától el nem válik.
2. A tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, majd kerek cipóvá gyúrjuk. Kivajazott sütőlemezre tesszük, és 15-16 cm átmérőjű cipóvá formáljuk.
3. Forró (210 °C-os, gázsütőnél 190 °C-os) sütőben 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 180 °C-ra csökkentve további 20 percig sütjük.
Az ausztrál házi kenyeret pikánsabbá tehetjük, ha 10 dkg reszelt cheddar sajtot adunk a tésztájához.