Gőzölt tésztapuding

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gőzölt tésztapuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rövid makaróni
45 dkg tőkehal
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál vaj
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 db tojás
1 és ¼ dl tejszín
6 szem fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
vagy
2 evőkanál apróra vágott, friss kapor
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyem
ízlés szerint friss kapor
A tálaláshoz:
igény szerint paradicsommártás

Elkészítés:

1. Egy fazékban vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olívaolajat, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, közé keverjük a vajat, és melegen tartjuk.

2. A halat egy serpenyőbe tesszük a petrezselyemlevéllel és a szemes borssal; annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (1.kép). Felforraljuk, majd befedve 10 percig lassan főzzük A halat kivesszük a serpenyőből, a főzővizet megőrizzük.

3. A halnak lehúzzuk a bőrét, falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojássárgáját, az apróra vágott kaprot vagy petrezselymet, a szerecsendiót és a sajtot (2. kép), majd beletesszük a tésztát. Közé kanalazzuk a haldarabokat, és annyit a főzőléből, hogy a keverék ne legyen száraz. Végül a tojások keményre felvert habját is közé vegyítjük (3.kép).

4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, szétterítjük benne a keveréket, a tál pereméig 3 cm-nyi maradjon szabadon. Megvajazott sütőpapírral vagy alufóliával befedjük, és zsineggel ráerősítjük.

5. A tálat egy lábosba helyezett állványra tesszük, s annyi vizet öntünk a lábosba, hogy a tál magasságának a feléig érjen. Lefedve 90 percen át gőzöljük az ételt. A pudingot kiborítjuk egy tálra, díszítjük, és paradicsommártással kínáljuk.

Gőzölt tésztapuding Gőzölt tésztapuding Gőzölt tésztapuding

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg konzervparadicsom vagy
200 dkg friss paradicsom
1 fej darabolt fokhagyma
1 szál apróra vágott zeller
8 levél összetépkedett bazsalikom
1 szál darabolt sárgarépa
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Futtassuk meg olajon 5 perc alatt a hagymát, sárgarépát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, zellert, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a cukrot.

Fedjük le és alacsony hőfokon pároljuk 45 percig, vagy amíg a paradicsom és az olaj el nem válik egymástól.

Ha simább mártást szeretnénk, passzírozzuk, vagy mixeljük át a keveréket.

Gőzölt tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Gőzölt tésztapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
könyvek