Csirke sajtmártásban

| Csirke sajtmártásban receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke sajtmártásban
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os, darabolt csirke
10 dkg durvára tört dióbél
18 dkg márványsajt
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 és fél dl tejszín
6 cl száraz vermut
1 és ⅓ dl tyúkhúsleves
1 és ⅓ dl tejföl
igény szerint bors
igény szerint

Elkészítés:

1. A csirkét sóval, borssal bedörzsöljük, és peremes tepsibe tesszük. Forró (200 °C-os) sütőben 25 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Ráöntjük a tyúkhúslevest, és további 10 percig sütjük.

2. A csirkét tűzálló tálba tesszük, és melegen tartjuk. A tepsit a tűzhelyre téve, a pecsenyelevet közepes tűzön felforraljuk. A felesleges zsiradékot leszedjük a tetejéről. Hozzáadjuk a póréhagymát, a tejszínt és az összemorzsolt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Néhány percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a vermutot.

3. A mártást a csirkére öntjük, megszórjuk a dióbéllel, és azonnal tálaljuk. Főtt tésztát és párolt zöldséget kínálunk mellé.

Ehhez a mártáshoz bármilyen puha sajtot használhatunk, de a márványsajt, a brie vagy a camembert különösen finom ízt ad az ételnek.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke sajtmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Csirke sajtmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
facebook