Vízitormás-lazacos batyu



Elkészítés:
Nyújtsuk ki a készen kapható leveles tésztát 38x30 cm-es téglalappá. Vágjuk négyfelé, hogy négy kisebb téglalapot kapjunk. Mindegyik tésztalap egyik felére fektessünk egy lazacfilét. Szórjunk rá egy kis citromhéjat, és sózzuk, borsozzuk. Egyenlően osszuk el a sajtot és a főtt vízitormát a filék tetején. Nedvesítsük meg a tészta szélét egy kis tejjel vagy felvert tojással, az üresen maradt oldalt hajtsuk rá a másikra, és a széleket nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. Tegyük a tésztabatyukat sütőlapra, és kenjük meg tejjel vagy tojással. Toljuk a sütőbe 20 percre, amíg a tészta megdagad és aranyszínűre pirul. Zöldsalátával és újburgonyával tálaljuk.