Vízitormás-lazacos batyu

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vízitormás-lazacos batyu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet lazacfilé
8 dkg apróra vágott vízitorma
40 dkg mélyhűtött leveles vajastészta
1 evőkanál tej
igény szerint újburgonya
igény szerint zöldsaláta
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Nyújtsuk ki a készen kapható leveles tésztát 38x30 cm-es téglalappá. Vágjuk négyfelé, hogy négy kisebb téglalapot kapjunk. Mindegyik tésztalap egyik felére fektessünk egy lazacfilét. Szórjunk rá egy kis citromhéjat, és sózzuk, borsozzuk. Egyenlően osszuk el a sajtot és a főtt vízitormát a filék tetején. Nedvesítsük meg a tészta szélét egy kis tejjel vagy felvert tojással, az üresen maradt oldalt hajtsuk rá a másikra, és a széleket nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. Tegyük a tésztabatyukat sütőlapra, és kenjük meg tejjel vagy tojással. Toljuk a sütőbe 20 percre, amíg a tészta megdagad és aranyszínűre pirul. Zöldsalátával és újburgonyával tálaljuk.

A fokhagymás-zöldfűszeres ízesítésű lágy sajt helyett kipróbálhatjuk a fekete borsos változatot is.
A vízitormát felesleges és nem is szabad előfőzni. Hiányában, használjunk helyette tejszínestormát.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vízitormás-lazacos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1289 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Vízitormás-lazacos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
bevásárlólista