Tengerészpástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
5 dkg ringli
40 dkg halfilé
25 dkg étikagyló
vagy
25 dkg fésűkagyló
5 dkg reszelt sajt
1 és ⅓ dl tejföl
1 csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, és forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az ajókát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajttal, a petrezselyemmel és a tejföllel.

2. A kemény, fehér húsú hal filéit a kivajazott tűzálló tál egyik felébe fektetjük, sóval, borssal meghintjük, és ráhelyezzük a kagylókat. A tetejét megkenjük a tejfölös-ajókás krémmel.

3. A megfőtt burgonyát burgonyatörőn egyenesen a tál másik felébe nyomjuk, a halfélék mellé. Közepes hőmérsékletű (180 °C) sütőben 20-25 percig sütjük Akkor jó, ha a teteje kissé megpirult, és a hal húsa szétomlik, ha villával beleszúrunk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tengerészpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Tengerészpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
most van szezonja