Kínai zöldséges ráktál

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Kínai zöldséges ráktál
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
27 nagyobb tisztított garnélarák
vagy
54 kisebb tisztított garnélarák
4 és fél evőkanál méz
4 és fél evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál finomra vágott, friss gyömbér
4 és fél gerezd zúzott fokhagyma
18 db szeletelt gomba
4 és fél db hosszúkásra vágott hagyma
4 és fél kisebb szál csíkokra vágott, vékonyra szeletelt fehérrépa
4 és fél szál csíkokra vágott, vékonyra szeletelt sárgarépa
2 teáskanál apróra vágott korianderzöld
4 és fél evőkanál citromlé
9 levél csíkokra vágott kínai kel

Elkészítés:

1. Nagy, vastag falú serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, és állandóan kevergetve, erős tűzön megpirítjuk a kínai kelt, a sárgarépát, a fehérrépát, a hagymát és a gombát.

2. Ha kissé megpuhult, hozzáadjuk a koriandert, a gyömbért, a mézet és a citromlevet, és gyors mozdulatokkal jól összekeverjük. Belekeverjük a megtisztított, kierezett garnélát, meglocsoljuk a szójaszósszal, és erős tűzön összeforgatjuk.

Főtt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Kínai zöldséges ráktál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Kínai zöldséges ráktál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
twitter