Lazac tárkonyos tejszínben

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Lazac tárkonyos tejszínben
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet lazacfilé
6 evőkanál tejszín
2 evőkanál tárkony
1 db citrom
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
½ fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 C-fokra (a légkeverésest 160 C-fokra). Sózzuk, borsozzuk a lazacfilé mindkét oldalát.

Hevítsük fel az olajat a serpenyőben (lehetőleg teflonbevonatú legyen). Tegyük bele a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal felfelé, és nagy lángon süssük 3 percig, hogy kissé megbarnuljanak.

Fordítsuk meg őket, és a bőrös oldalukat is süssük 2 percig.

Tegyük át lapos tűzálló tálba, szórjuk rá a felaprított hagymát és a tárkonyt. Kanalazzunk rá tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg.

Toljuk a sütőbe 12-15 percre, hogy a lazac teljesen átsüljön.

Szórjunk rá apróra vágott petrezselymet, tegyük meleg tányérokra, és díszítsük citromgerezdekkel.

Újburgonyával és ceruzababbal tálalhatjuk.
A főzőtejszínnek alacsonyabb a zsírtartalma, mint a habtejszínnek, de az étel íze ugyanolyan finom lesz tőle.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lazac tárkonyos tejszínben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11749 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Lazac tárkonyos tejszínben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recept beküldése