Provence-i zöldségleves

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Provence-i zöldségleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg konzerv zöldbab
1 nagyobb szál csíkokra vágott póréhagyma
1 csésze apróra vágott zöldbab
1 csésze kockára vágott sárgarépa
1 csésze kockára vágott burgonya
15 dl víz
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg tördelt spagetti
1 teáskanál currypaszta
2 evőkanál friss bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg friss kenyérmorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy lábosban 1,5 liter vizet forralunk, beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a sárgarépát, a felaprított póréhagymát és a zöld hüvelyű babot. Lefedve 20 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a leszűrt vajbabot, a spagettit, a kenyérmorzsát, és fedő nélkül további 12 percig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.

3. Összeturmixoljuk a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, a parmezán sajtot és a currypasztát. Cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. A pépet a forró levesbe keverjük. Tálaláskor reszelt parmezán sajtot és ropogós héjú kenyeret kínálunk hozzá.

A curry használata nem jellemző a provance-i konyhára.
Provence-i zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Provence-i zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
lexikon