Provence-i zöldségleves
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Nagy lábosban 1,5 liter vizet forralunk, beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a sárgarépát, a felaprított póréhagymát és a zöld hüvelyű babot. Lefedve 20 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a leszűrt vajbabot, a spagettit, a kenyérmorzsát, és fedő nélkül további 12 percig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.
3. Összeturmixoljuk a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, a parmezán sajtot és a currypasztát. Cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. A pépet a forró levesbe keverjük. Tálaláskor reszelt parmezán sajtot és ropogós héjú kenyeret kínálunk hozzá.
A curry használata nem jellemző a provance-i konyhára.