Borscs

Ukrán borscs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borscs
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis fej vékonyra szeletelt káposzta
100 dkg csontos marhalábszár
75 dkg vékonyra szeletelt cékla
2 db vékonyra szeletelt burgonya
1 teáskanál
1 csokor apróra vágott, friss kapor
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál egész szegfűbors
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 szál tisztított, csíkokra vágott sárgarépa
2 teáskanál ecet
igény szerint frissen őrölt bors
igény szerint vékonyra szeletelt sárgarépa

Elkészítés:

1. Nagy lábosban 2 liter vizet forralunk, beletesszük a marhahúst a hagymával, a sóval, a babérlevéllel és a szegfűborssal együtt. A keletkező habot leszedjük, megsózzuk, és fedő alatt 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

2. Amíg a hús fő, megtisztítjuk, felvagdossuk a zöldségeket. Jobb eredményt érhetünk el, ha éles késsel, türelmesen felaprítjuk a zöldséget, mintha lereszeljük - a reszelt zöldségtől ugyanis a leves zavaros lesz. Ha a hús megpuhult, kivesszük, leszedjük a csontról, vékony csíkokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Beletesszük a zöldségeket is, és fedő nélkül 15 percig forraljuk. Vigyázat, ha lefedve főzzük, a leves elveszíti szép, élénkpiros színét.

3. Hozzáadjuk az ecetet, az őrölt borsot, a petrezselymet és a kaprot. Tűzforrón, fekete kenyérrel és egy kanál tormakrémmel elkevert tejszínhabbal tálaljuk.

A tejszínnel tálalása, valószínűleg tévedés. Tejföllel ízesítik.
Ne dobjuk ki a fiatal cékla leveleit sem! A friss, nyers céklalevélből kiváló salátát készíthetünk, vagy reszelve, fokhagymás vajon megpárolva kitűnő zöldségétel válhat belőle.
Borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Borscs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
bevásárlólista