Borscs
Ukrán borscs



Elkészítés:
1. Nagy lábosban 2 liter vizet forralunk, beletesszük a marhahúst a hagymával, a sóval, a babérlevéllel és a szegfűborssal együtt. A keletkező habot leszedjük, megsózzuk, és fedő alatt 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
2. Amíg a hús fő, megtisztítjuk, felvagdossuk a zöldségeket. Jobb eredményt érhetünk el, ha éles késsel, türelmesen felaprítjuk a zöldséget, mintha lereszeljük - a reszelt zöldségtől ugyanis a leves zavaros lesz. Ha a hús megpuhult, kivesszük, leszedjük a csontról, vékony csíkokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Beletesszük a zöldségeket is, és fedő nélkül 15 percig forraljuk. Vigyázat, ha lefedve főzzük, a leves elveszíti szép, élénkpiros színét.
3. Hozzáadjuk az ecetet, az őrölt borsot, a petrezselymet és a kaprot. Tűzforrón, fekete kenyérrel és egy kanál tormakrémmel elkevert tejszínhabbal tálaljuk.