Francia hagymaleves

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Francia hagymaleves
Eszközök: kés, lábas, reszelő, sütő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hagyma
12 és fél dl víz
1 csipet szárított kakukkfű
1 szál szeletelt póréhagyma
6 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg reszelt ementáli sajt
vagy
25 dkg reszelt gruyere sajt
vagy
igény szerint bagett
ízlés szerint frissen őrölt őrölt feketebors

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Forró vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a póréhagymát, a leveskockát, kakukkfüvet, a fokhagymát és a borsot.

2. Lefedve 25-30 percig főzzük, majd belekeverjük a bort.

3. Egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba öntjük, befedjük a kenyérszeletekkel, tetejét meghintjük reszelt sajttal.

4. Forró sütőben (240 °C) addig sütjük, amíg a sajt felhólyagosodik és arany-pirosra sül.

Az igazán ízletes francia hagymaleves titka a hagyma pirításában rejlik. A hagymát mindig rendkívül lassan, kis tűzön, állandóan kevergetve kell aranyszínűre párolni - ez akár 20 percet is igénybe vehet.
A franciakenyér-szeleteket előzetesen bedörzsölhetjük vajjal és fokhagymával, majd megpirítva, reszelt sajttal meghintve tesszük a leves tetejére.
Francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
Francia hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Falusi ízek Falusi ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Ez a könyvecske válogatás több nemzet hagyományos vidéki ételeinek legjobb receptjeiből. Találhatnak benne leveseket, melyekben "megáll a kanál", laktató, ízletes egytálakat, nagyanyáink felfújtjait, tortáit, süteményeit. A... bővebben...
pinterest