Mandulás-sajtos lazac

| Mandulás-sajtos lazac receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás-sajtos lazac
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet lazacfilé
4 evőkanál mandula
4 evőkanál petrezselyemzöld
5 dkg vaj
igény szerint zöldsaláta
igény szerint burgonya
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 C-fokra (a légkeverésest 170 C-fokra). Sózzuk, borsozzuk meg mindenütt a lazacfiléket. Alaposan vajazzunk ki egy akkora tűzálló tálat, hogy a halszeletek elférjenek benne egymás mellett. A maradék vajat kenjük a halra. Keverjük össze a hasábokra vágott mandulát, az apróra vágott petrezselymet és a durvára reszelt sajtot, és nyomkodjuk a halfilére. Toljuk a sütőbe 15-20 percre, amíg a teteje aranyszínűre pirul, és a lazac átsül. Kínáljunk hozzá burgonyát és zöldsalátát, vagy párolt brokkolit.

Igazi ínyenc fogás, minden ünnepi alkalomra tökéletes, mégis könnyen elkészíthető.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mandulás-sajtos lazac
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4178 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Mandulás-sajtos lazac
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recepttár