Amaretti

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Amaretti
Eljárások: darálás, kikeverés, sütés
Adag: 2 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg félbevágott, hámozott mandula
vagy
7 és fél dkg apróra vágott, hámozott mandula
1 db tojás
3 teáskanál Amaretto likőr
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mandulát a cukorral háztartási robotgépben nagyon finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, az amarettót és a keserűmandula-aromát, majd alaposan kidolgozzuk. Lágy tésztát kell kapnunk.

3. A tésztamassza felét széles csőrű habzsákba szedjük és tisztes távolságra egymástól kb. 2,5 cm átmérőjű kis halmokat nyomunk belőle az egyik előkészített sütőlemezre. A sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, de még melegen meghintjük az átszitált porcukorral. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel.

Ha hagyományosan, olasz módra szeretnénk tálalni, akkor két-két süteményt lapos aljukkal összefordítva - a bonbonokhoz hasonlóan - színes selyempapírba csomagolunk. Tálra rendezve, tálcára halmozva tesszük az asztalra. A változatosság kedvéért a sütés előtt egy-egy felezett mandulát is nyomhatunk a halmocskák közepébe.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
Az Olaszországban hagyományosan használt keserű mandulát ebben a receptben édes mandulával helyettesítjük.
A jó eredmény érdekében a mandulát a cukorral valóban nagyon finomra kell őrölnünk.
Amaretti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
Amaretti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
twitter