Omlós sütemény



Elkészítés:
1. A vajat keverőtálba tesszük, a cukrot apránként hozzáadva, simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd a rizslisztet vagy a búzadarát is, és fényes, rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
2. A tésztát 18 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformába simítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk a formában, villával megszurkáljuk, és 10 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megszórjuk a kristálycukorral, a sütőben addig sütjük, amíg egyenletes aranysárga színt kap (kb. 25 perc). Az omlós sütemény sütés közben általában kicsit megemelkedik, ez így van rendjén.
4. A süteményről a tortaforma oldalát még melegen leemeljük, majd hosszú pengéjű, éles késsel 8 szeletre vágjuk. A szeleteket nem választjuk el egymástól, nehogy kiszáradjanak. Miután kissé kihűlt és szilárdabbá vált (úgy 5 perc múlva) átemeljük egy sütőrácsra, és még egyszer meghintjük kristálycukorral.