Palacsintafelfújt

| Palacsintafelfújt receptek
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Palacsintafelfújt
Adag: 9 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
2 evőkanál kristálycukor
2 dl tej
1 db tojás
½ csomag vaníliás cukor
7 és fél dkg rétesliszt
csipet
A sütéshez:
igény szerint vaj
A szóráshoz:
2 dkg porcukor
A töltelékhez:
5 db tojás
2 és ¼ dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál rum
vagy
1 kiskanál Grand Marnier likőr

Elkészítés:

1. A palacsintához a cukrot meg a vaníliás cukrot a liszttel és csipetnyi sóval összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk. A simára kevert tojást beleöntjük, majd a tej felével apránként összedolgozzuk. Ha már sima, a többi tejet is beleöntjük, és habverővel addig verjük, amíg már nincs benne apró rög. Folpackkal letakarva legalább egy óráig pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakán át állni hagyjuk.

2. A palacsintasütőben egy kevés vajat olvasztunk, és kis merőkanálnyi tésztát beleöntve, a sütőt „megringatjuk", hogy szép vékony palacsintává terüljön. 1 percig közepes lángon sütjük, majd palacsintaforgatóval vagy széles pengéjű késsel megfordítjuk, és a másik felét fél perc alatt megsütjük. A kisült palacsintákat porcukorral meghintjük, és egymásra fektetjük. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük.

3. A töltelékhez a cukrot 4 tojássárgájával habosra verjük, a keményítőt beledolgozzuk, majd a megmelegített tejet állandóan kevergetve apránként belecsurgatjuk. Kis lángon, habverővel erőteljesen verve krémmé főzzük. A tűzről lehúzva az alkoholt is beleöntjük, és folpackkal letakarva kihűtjük.

4. 5 tojásfehérjét habbá verünk, és evőkanállal a krémbe forgatjuk.

5. Minden palacsinta egyik felére krémet mérünk, és a másik, üres felét ráhajtjuk, de a szélüket nem nyomjuk össze. Kissé kizsírozott tepsire fektetjük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Önmagában is kitűnő, de kínálhatunk hozzá csokoládé- vagy gyümölcsmártást is.

A palacsinta önmagában is finom, de ha felfújtként tálaljuk, különleges, ünnepi étkezéseken is rangos meleg desszertként adhatjuk.
Ha az első palacsinta leragad, a palacsintasütő nem elég forró.
Palacsintafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2100 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Palacsintafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
bevásárlólista