Grillezett paprika tüzesen csípős sajttal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Grillezett paprika tüzesen csípős sajttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db félbevágott, kimagozott piros húsú paprika
1 db félbevágott, kimagozott sárga húsú paprika
vagy
15 dkg kockára vágott csípős sajt
1 evőkanál sherryecet
1 evőkanál folyékony méz
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Felforrósítjuk a grillt. A fél paprikákat héjas oldalukkal felfelé egymás mellé sorakoztatjuk a sütőlemezre. 8-10 percig sütjük a forró grillben, míg a héjuk megfeketedik és hólyagossá válik. Fogócsipesszel áttesszük őket egy nejlonzacskóba, bekötjük a végét, és hűlni hagyjuk.

2. Ha a paprika lehűlt annyira, hogy hozzányúlhatunk, kézzel vagy egy késsel lefejtjük a fekete héját. Tálra rendezzük, és megszórjuk a sajtkockákkal.

3. A mézet külön tálkában felverjük az ecettel, és sóval, borssal ízesítjük. Az öntettel meglocsoljuk a paprikát, majd a tálat lefedjük, és ízlés szerint behűtjük.

Grillezett paprika tüzesen csípős sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1401 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Grillezett paprika tüzesen csípős sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
cikkek