Grillezett paprika tüzesen csípős sajttal
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. Felforrósítjuk a grillt. A fél paprikákat héjas oldalukkal felfelé egymás mellé sorakoztatjuk a sütőlemezre. 8-10 percig sütjük a forró grillben, míg a héjuk megfeketedik és hólyagossá válik. Fogócsipesszel áttesszük őket egy nejlonzacskóba, bekötjük a végét, és hűlni hagyjuk.
2. Ha a paprika lehűlt annyira, hogy hozzányúlhatunk, kézzel vagy egy késsel lefejtjük a fekete héját. Tálra rendezzük, és megszórjuk a sajtkockákkal.
3. A mézet külön tálkában felverjük az ecettel, és sóval, borssal ízesítjük. Az öntettel meglocsoljuk a paprikát, majd a tálat lefedjük, és ízlés szerint behűtjük.